ایتالیا: ماسک نقشی در آزادی خبرنگار ایتالیایی در ایران نداشت
«آنتونیو تایانی» وزیر خارجه ایتالیا روز جمعه اعلام کرد «ایلان ماسک» در مذاکرات میان رم و تهران برای آزادی «چچیلیا سالا» خبرنگار ایتالیایی از ایران هیچ نقشی نداشته است
معاون بانک مرکزی زیان انباشته اعلامی بانک ها را 500 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: نسبت تسهیلات جاری به غیرجاری در بانک ها 8.8 درصد است یعنی حدود 10 درصد تسهیلات بانک ها قابل وصول نیست.
به گزارش مشرق ، فرشاد محمدپور معاون نظارت بانک مرکزی عصر امروز سه شنبه 30 بهمن در همایش ملی حسابرسی در دانشگاه الزهرا اظهار کرد: قانون بانک مرکزی بعد از بالغ بر 50 سال، سال گذشته ابلاغ و از خرداد امسال اجرایی شد و باید بانک مرکزی در چارچوب قانون جدید فعالیت کند.
وی افزود: قانون اصلی درباره بانک ها، طرح بانکداری است که سال گذشته در مجلس تصویب نشد و امیدواریم بعد از اصلاحات لازم در این مجلس به تصویب برسد.
محمدپور یادآور شد: طبق قانون جدید بانک مرکزی بند 13 ماده 8 درباره وظایف هیأت عالی که به ایجاد استانداردهای حسابداری حسابرسی و گزارشگری مالی بانک مرکزی می پردازد و باید یه عنوان استاندارد مرجع بانک ها لحاظ شود. این برای اولین بار در قوانین نظام بانکی است که عدم ارائه به موقع گزارش های مالی و صورت مالی بانک ها تخلف محسوب می شود.
وی ادامه داد: تا پایان 1402 در مجموع 1427 همت تسهیلات بانک ها و 10 هزار همت دارایی بانک ها بوده و زیان انباشته هم حدود 500 همت است.
وی با بیان اینکه نسبت کفایت سرمایه نمایانگر توانگری بانک است و نشان می دهد چه بخشی از دارایی های بانک از محل تشکیل سرمایه است گفت: در دنیا استاندارد آن 8 درصد است اما در ایران منفی یک درصد است البته روند ملایم با شیب کم رو به رشد در 5 سال اخیر داشته ایم.
معاون نظارت بانک مرکزی گفت: در سال گذشته از 29 بانک 26 بانک گزارش مشروط داده اند، سود خالص نظام بانکی در سال گذشته 180 همت و زیان انباشته بیش از 490 همت بوده است. نسبت تسهیلات جاری به غیر جاری در بانک ها 8.8 درصد است یعنی حدود 10 درصد تسهیلات بانک ها قابل وصول نیست یا مشکوک الوصول است.
محمدپور تصریح کرد: زیان انباشته نظام بانکی پارسال حدوداً 500 همت است اگر بندهای حسابرسی اعمال می شد زیان انباشته 1500 همت می شد یعنی 2 و نیم برابر زیان انباشته کنونی، زیان انباشته بانکهاست که در صورت های مالی بانک ها اعمال نشده است.
وی خاطرنشان کرد: 20 روز قبل همین وضعیت را به رئیس جمهور ارائه کردم که در نظام بانکی با چنین وضعیتی روبه رو هستیم در 15 تا 20 سال گذشته نظام بانکی مانند ظرفی بوده که از آن برداشت شده ولی چیزی افزوده نشده است تسهیلات تکلیفی مجلس در سال جاری 1300 همت برای بانکهاست در حالی که هدف گذاری نقدینگی 1500 همت بوده، باید همین مقدار تسهیلات بدهیم.
محمدپور ادامه داد: این تکالیف برای بنگاه های تولیدی نیست و برای ساخت مسکن، فرزندآوری و ازدواج هستند و توسعه ای نیستند البته وام جهش مسکن می تواند نقش توسعه ای داشته باشد این درحالی است که کل سرمایه نظام بانکی 500 همت است که 200 همت آن در یک سال اخیر اتفاق افتاده است ولی تسهیلات تکلیفی چند برابر سرمایه بانک ها است.
معاون رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: دنبال همکاری یا استانداردهای بین المللی گزارشگری و صورتهای مالی بانک هاست که از چندسال قبل دنبال می شد ولی به دلیل اثرات بالایی که این همگرایی بر اعداد و ارقام بانک ها می گذاشت نتوانستیم خودمان را با آن هماهنگ کنیم فرضا که اف ای تی اف برداشته شود ولی ما صورت مالی استاندارد منطبق با دنیا نداریم.
محمدپور گفت: بانک های ما باید دو صورت مالی داشته باشند یکی بر اساس استانداردهای گزارشگری مالی داخلی و دیگری بین المللی تا روزی که شرایط کشور عادی و ارتباطات بین المللی ما باکیفیت تر شد، دیگر 5 سال دنبال آن نباشیم که خود را تطابق دهیم؛ از اپسیلون فرصتهایی که در سالهای گذشته برای اصلاح ساختار نظام بانکی داشتیم استفاده نکردیم
{{name}}
{{content}}